Simon Hendriks Vogelkijkwand

Tijdens de jaarvergadering van de Agrarische Natuurvereniging De Capreton op 18 april j.l. heeft Simon Hendriks afscheid genomen als secretaris van het bestuur. De heer Hendriks was een van de oprichters van De Capreton in 1999.
Als secretaris-uitvoerder heeft hij een groot deel van de taken in de groeiende vereniging op zich genomen. Hij heeft met volle inzet geheel belangeloos gewerkt aan de uitdagende combinatie die ligt in het bevorderen van duurzame land- en tuinbouw in onze regio en daarbij het behouden en mooier maken van natuur en landschap.

Als dank voor al zijn werk zal op de hoek de Korte Achterdijk – Vamerenweg in Hedel een vogelspotplek worden ingericht, aan de rand van het weidevogelgebied. Hier kunnen fietsers en wandelaars tijdens een rustpauze informatie verkrijgen over de weidevogels en de dieren in alle rust observeren en fotograferen. Het is een regionaal vernieuwend initiatief waarvan er in de Bommelerwaard geen tweede is. De plek krijgt als naam de ‘Simon Hendriks-vogelkijkwand’ als een blijvende herinnering aan het vele werk van Hendriks voor De Capreton.

Tijdens de jaarvergadering is het naambord al symbolisch overhandigd aan Simon. In de loop van 2012 zal de vogelspotplek worden ingericht. Het perceel wordt om niet ter beschikking gesteld en aangelegd door de gemeente Maasdriel. Een bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank maakt het mede mogelijk om de vogelkijkwand te bouwen. De werkploeg van De Capreton zal het onderhoud en het beheer van de plek op zich nemen.

Geplaatst in Algemeen.