Agenda

zaterdag 6 april 2024 | Kom in de Kas Bommelerwaard

Op zaterdag 6 april 2024 wordt er weer een Kom in de Kas evenement georganiseerd voor het hele gezin.

In totaal zijn er 6 bedrijven die deelnemen in regio Bommelerwaard. De teeltbedrijven openen hun kasdeuren om aan iedereen te laten zien wat voor moois er in de kas groeit en bloeit.

Maak kennis met de teelt van aardbeien bij Aardbeienkwekerij J. Goesten en neem een kijkje in champignoncellen bij Champignonnenkwekerij Ammerzoden en Kerkwijk Champ. Bij Janity Flowers en Kreling Chrysanten zijn de meest kleurrijke chrysanten te bewonderen! Bloemen die niet alleen prachtig zijn om te zien, maar ook smakelijk zijn? Bij LooK&Taste leert u meer over eetbare planten. Al met al een diversiteit aan bedrijven!

Naast het bezichtigen van de kas en informatie die je kunt opdoen over de teelt, zijn er een aantal leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen, bloemstukjes maken of luisteren naar het interessante verhaal van een imker. Speeltuin Hoppies is ook geopend! Tevens zijn er op een aantal bedrijven kraampjes aanwezig voor de lekkere trek. Leuk voor het hele gezin!

De Capreton is aanwezig!

De Capreton is met een kraam aanwezig bij LooK&Taste aan de Geerweg 4 in Bruchem. We informeren je daar graag wat onze Agrarische Natuurvereniging Bommelerwaard allemaal doet en hoe je daaraan kunt bijdragen!

Locatie Capreton: Look&Taste, Geerweg 4, Bruchem.
Openingstijden: 10 – 17 uur
Toegang: gratis

 

zaterdag 20 april 2024 | Jubileumviering Capreton 25 jaar

Op zaterdag 20 april 2024 viert Agrarische Natuurvereniging De Capreton haar 25-jarig jubileum voor leden en relaties. Als we terugkijken, dan zijn we trots op wat we in die 25 jaar hebben bereikt. Vooruitkijkend, zien we veel kansen om een betekenisvolle bijdrage te blijven leveren aan duurzame land- en tuinbouw in onze regio én tegelijkertijd het landschap mooier te maken.

Op deze feestelijke dag gaan we varen langs gebieden die door de Capreton worden onderhouden en zullen onder het genot van een hapje en drankje mooie herinneringen ophalen en voldoende tijd hebben om u helemaal bij te praten. Alle leden en relaties hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen. We hopen op een grote opkomst!

maandag 20 mei 2024 | Beleef de Boerderij

Op maandag 20 mei a.s. organiseert De Capreton weer een Beleef de Boerderij dag, waar je welkom bent om bij vijf boeren in de Bommelerwaard een kijkje achter de schermen te nemen. Wie zijn de boeren, wat doen zij en wat doet De Capreton?

  • Datum: 2e Pinksterdag | maandag 20 mei 2024
  • Tijd: 10 – 17 uur
  • Wie, wat waar: 5 boerenbedrijven in de Bommelerwaard
  • Deelname: gratis toegang
  • Parkeren: bij alle locaties kun je gratis parkeren

Met de huifkar van locatie naar locatie

Op vijf bedrijven wordt je welkom geheten en kun je van alles meemaken. Bijvoorbeeld lekker een strotoren beklimmen, kalfjes van dichtbij bekijken en een toertje door een kersenboomgaard maken. Deze dag is geschikt voor jong & oud. Dus kinderen, opa’s en oma’s, iedereen is welkom.

En weet wat zo handig is? Je wordt met huifkarren van de ene naar de andere locatie vervoerd. Je parkeert je fiets of auto bij 1 deelnemer en voor het vervoer hoef je je verder geen zorgen te maken.

Ga naar de speciale pagina voor alle informatie over de deelnemers: Pagina Beleef de Boerderij 2024.

 

 

vrijdag 21 juni 2024 | Avondwandeling op de langste dag voor jong en oud – Munnikenland

Op vrijdag 21 juni 2024 organiseert de agrarische natuurvereniging “De Capreton” een avondwandeling in het Munnikenland. Wij nodigen jong en oud hiervoor graag uit.

Deze wandeling van ca. 4 km voert door het glanshaverhooiland en langs het weidegebied waar de boeren van de Capreton hun vee laten grazen. Een deskundige ecoloog zal uitleg geven over de aanwezige flora en fauna. Na de wandeling biedt de Capreton een gratis hapje en drankje aan. Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk.

Munnikenland
In het laatste decennium is in het uiterste westen van de Bommelerwaard een groot natuurgebied ontstaan, het Munnikenland. In dat gebied staan veiligheid tegen overstromingen en behoud en ontwikkeling van natuur centraal. Een deelgebied van het Munnikenland wordt vanaf 1 januari 2017 door De Capreton worden beheerd en uitgegeven. Het betreft een gebied van ongeveer 110 ha grasland in de Brakelse Benedenwaarden en ter plekke van de voormalige Deltadijk. Een deel daarvan is in gebruik als glanshaverhooiland, een ander deel is bestemd voor begrazing door vee. Bij het beheer van het gebied worden lokale ondernemers en inwoners van de regio ingeschakeld.

Doe mee!

Datum: vrijdag 21 juni 2024

Tijd: 19.00 uur

Verzamelen: nabij het pompstation van Dunea (Munnikenlandse Waalkade). Na de wandeling biedt de Capreton een gratis hapje en drankje aan.

Deelname: gratis

Aanmelden: u kunt zich aanmelden via deze link

 

munnikenland