Boomplantdag Poederoijen

Dinsdag 8 april jl. hebben wethouder Adrie Bragt en wethouder Ton van Balken samen met de leerlingen van de Juliana van Stolbergschool uit Poederoijen bomen geplant aan de Egter van Wissekerkeweg te Poederoijen.

Hiermee geven zij een vervolg op de jaarlijkse boomfeestdag met dit jaar als thema ‘kiezen voor bomen’.
Met deze groene activiteit willen de wethouders de kinderen nog meer respect voor bomen en natuur meegeven. Tevens levert deze actie een bijdrage aan het groenbeleid van de gemeente Zaltbommel.

Het opknappen van de bomenlanen in de Bommelerwaard wordt gefinancierd door het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB). Een van de doelstellingen van het PHTB is het versterken van het landschap in de Bommelerwaard. Het opknappen van bomenlanen is tevens onderdeel van de realisatie van de streefbeelden die het PHTB samen met ondernemers en bewoners in de gebieden heeft opgesteld.

Ook De Capreton leverde hier hun bijdrage aan. Voorzitter Piet Nienhuis bedankte de school en overhandigde een nestkast voor op school.DSC03218 DSC03220 DSC03221 DSC03222 DSC03223 DSC03225 DSC03226

Geplaatst in Algemeen, Geen categorie.

Geef een antwoord