Boerderij-educatie Rivierenland

Nieuwsbrief nr. 2 van Boerderij-educatie Rivierenland is er!

 

 

Dit is de nieuwsbrief van Stichting Boerderij-educatie Rivierenland, een initiatief voor belevend leren op land- & tuinbouwbedrijven voor schoolklassen in Rivierenland, de Bommelerwaard en omliggende steden.

Website online!
Kijk op www.boerderijeducatierivierenland.nl en lees hier over alle bedrijven waar een schoolklas ‘belevend’ kan leren vanaf 31 maart a.s.. De website is gebouwd door websitebouwer Deactroin Dodewaard.

Feestelijke start maandag 31 maart 2014

Op 31 maart 2014 vindt een feestelijke start van ons initiatief plaats waar genodigden alvast de land- & tuinbouwbedrijven en hun producten in ons initiatief kunnen ervaren, ruiken, proeven en voelen… 

Nieuwe sponsoren!

De volgende nieuwe organisaties hebben een sponsorbijdrage toegezegd sinds onze vorige nieuwsbrief: Het Gedreven Ondernemersfonds van AgruniekRijnvallei (sponsoring van de training van deelnemende bedrijven), de Nederlandse Zuivel Organisatie NZO voor lessen bij melkveebedrijven en Gemeente Zaltbommel. Daarnaast heeft busvervoerder Betuwe Express met ons kortingsafspraken voor scholen gemaakt die een bus nodig hebben om onze bedrijven te bezoeken. We danken de sponsoren voor hun bijdrage die belevend leren hierdoor mogelijk maken.
Ook sponsor worden? We kunnen nog hulp bij de opstart van ons initiatief en bijdragen om de schoolbijdrage te verlagen gebruiken!

Samenwerking met NMe organisaties

NME Overbetuwe en Natuurcentrum Arnhem hebben toegezegd Boerderij-educatie Rivierenland in hun programma op te nemen, met de samenwerkende NMe organisaties in Rivierenland zijn we dit nog aan het organiseren.

Like en Win Actie

De 40 winnaars van de Like & winactie konden hun winnende code opvragen en een les weggeven aan een schoolklas. Velen hebben dat al gedaan en een groot aantal klassen verheugt zich op een bezoek aan onze bedrijven dit voorjaar wat na eind maart ingepland kan gaan worden via de website.

Vragen, opmerkingen of suggesties?

Mail  of bel projectleider Jolijn Zwart-van Kessel vanZwartvanKessel Advies via boerderijeducatierivierenland@gmail.com of 06-33671586.

Van het bestuur
De Stichting Boerderij-educatie Rivierenland is sinds 6 december 2013 officieel opgericht en daarmee is aan de stuurgroep officieel decharge verleend.

Om alle taken binnen het bestuur goed te kunnen vervullen is Reini de Bruin toegetreden. Reini is boerin op één van de deelnemende bedrijven, Melkveebedrijf Rimmegen te Maurik.  Het bestuur vindt het belangrijk dat de deelnemende bedrijven een belangrijke rol spelen in het bestuurswerk en richting geven van het initiatief en is erg blij met haar toezegging!

Daarnaast zijn er twee vrijwilligers actief voor de stichting om te assisteren in de voorbereidingen voor de feestelijke start op 31 maart a.s. en de selectie van het lesmateriaal. Deze vrijwilligers zijn Emmy Driessen uit Zoelen en Anny Hamster uit Maurik.

Training BHV
Een aantal deelnemende educatiebedrijven hebben deelgenomen aan de gezamenlijke training Bedrijfs Hulp Verlening (BHV) in december 2013. 

Training ‘Belevend leren’
Daarnaast nemen de educatiebedrijven deel aan trainingen die door ons eigen bestuur en projectleider worden gegeven over boerderij-educatie, gastvrijheid & veiligheid en lesgeven op je bedrijf, die in februari en maart worden gegeven. We lopen daarbij ook mee met een ervaren educatieboerin.

Lesmateriaal bedrijfsspecifiek gesorteerd

Emmy Driessen is momenteel druk bezig om het lesmateriaal dat we verzameld hebben uit te sorteren en te verzamelen voor onze deelnemende bedrijven. De bedrijven krijgen straks informatie voor lesvoorbereiding, leuke lesopdrachten die passen bij de verschillende producten die op het bedrijf geproduceerd worden en passend bij de thema’s op het bedrijf zoals duurzame energie of techniek. Alles dus maatwerk! Ook kan het zijn dat Emmy contact opneemt met sommige van onze deelnemende bedrijven waar we nog weinig materiaal voor beschikbaar hebben om samen met de bedrijven leuke lesopdrachten te ontwikkelen. Immers vele educatiebedrijven in ons initiatief zijn al ervaren en brengen graag hun ervaring, kennis en leuke opdrachten die ze zelf al weleens gebruikt hebben in. Van elkaar leren, delen en kwalitatief groeien zijn belangrijke uitgangspunten in ons Boerderij-educatie netwerk.

 

Copyright © 2014 Stichting Boerderij-educatie Rivierenland, All rights reserved.

Email Marketing Powered by MailChimp
 unsubscribe from this list | update subscription preferences
Geplaatst in Algemeen, Geen categorie.

Geef een antwoord