21 juni 2024 | Avondwandeling op de langste dag voor jong en oud – Munnikenland

Natuurwandeling op de langste dag, voor jong & oud

Op vrijdag 21 juni 2024 organiseert de agrarische natuurvereniging “De Capreton” een avondwandeling in het Munnikenland. Wij nodigen jong en oud hiervoor graag uit.

Deze wandeling van ca. 4 km voert door het glanshaverhooiland en langs het weidegebied waar de boeren van de Capreton hun vee laten grazen. Een deskundige ecoloog zal uitleg geven over de aanwezige flora en fauna. Na de wandeling biedt de Capreton een hapje en drankje aan. Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk.

Munnikenland

Munnikenland
In het laatste decennium is in het uiterste westen van de Bommelerwaard een groot natuurgebied ontstaan, het Munnikenland. In dat gebied staan veiligheid tegen overstromingen en behoud en ontwikkeling van natuur centraal. Een deelgebied van het Munnikenland wordt vanaf 1 januari 2017 door De Capreton worden beheerd en uitgegeven. Het betreft een gebied van ongeveer 110 ha grasland in de Brakelse Benedenwaarden en ter plekke van de voormalige Deltadijk. Een deel daarvan is in gebruik als glanshaverhooiland, een ander deel is bestemd voor begrazing door vee. Bij het beheer van het gebied worden lokale ondernemers en inwoners van de regio ingeschakeld.

Doe mee!

Datum: vrijdag 21 juni 2024

Tijd: 19.00 uur

Verzamelen: nabij het pompstation van Dunea, Munnikenlandse Waalkade 2, 5307 TH Poederoijen. Na de wandeling biedt de Capreton een gratis hapje en drankje aan.

Deelname: gratis

Aanmelden: u kunt zich aanmelden via deze link

Munnikenland

 

Geplaatst in Algemeen, Munnikenland.