plattelandstoerismebericht ~ 1

BELEEF DE BOERDERIJ

Op maandag 9 april 2012, 2e paasdag, organiseert de werkgroep plattelandstoerisme samen met diverse leden van de Capreton het evenement ‘Beleef de Boerderij’. Door burgers en buitenlui, maar ook collega-boeren een kijkje te bieden in hun bedrijven, willen we de agrarische sector in de Bommelerwaard op een positieve manier op de kaart zetten en het draagvlak voor de sector vergroten.

Vorig jaar was het evenement, mede door het prachtige weer, een groot succes en werd het door 2 à 3000 mensen uit de Bommelerwaard en andere delen van Nederland bezocht. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen waren onze boerderijen toen een trekpleister.

Vier bedrijven zetten de deuren van hun stallen en kassen op 9 april gratis open en geven rondleidingen:

  • Biologische Boerderij Schuttershof in Well met koeien, varkens en schapen;
  • De Weert Fruit in Kerkwijk met aardbeien en bijenkasten;
  • Biologische Varkenshouderij van den Bogert;
  • Melkveehouderij en Boerengolf van Zeelst in Hedel.

Verder:

  • Bij IJsboerderij De Schoonheuvel in Hedel kunt u terecht voor lekker ambachtelijk boerenijs en bij landelijk museum ’t Schuurke in Alem kunt u het boerenleven van vroeger beleven.
  • Bij Melkveehouderij van Zeelst staan op een kleine markt diverse kramen met streekproducten uit de Bommelerwaard, andere werkgroepen, bedrijven en organisaties presenteren zich daar aan het publiek.
  • Ook kunt u van daaruit per huifkar naar de andere bedrijven.
  • Op de bedrijven worden verschillende (kinder)activiteiten aangeboden, zoals proeverijen, barbecue, biggetjes knuffelen en koeiendans.

Meer informatie over de deelnemende bedrijven inclusief hun adressen vindt u op: www.beleefdebommelerwaard.nl

We hopen dat u op maandag 9 april komt genieten van het al het moois dat agrarisch Bommelerwaard te bieden heeft. U bent van harte welkom van tussen 10.00 en 17.00 uur.

Namens de werkgroep plattelandstoerisme,
Janny van den Bogert-Hoeflaken
e-mail: plattelandstoerisme@capreton.nl
telefoon: (073) 599 37 13

Geplaatst in Algemeen.

Geef een antwoord