Opening natuurgebied De Broekheuvel

broekheuvel

UITNODIGING
Opening natuurgebied De Broekheuvel
Vrijdag 6 november zullen kinderen van groep 7 & 8 van basisschool De Zaaier uit Hedel samen met wethouder De Vreede en Piet Nienhuis van Agrarische Natuurvereniging De Capreton het natuurgebied De Broekheuvel officieel openen.
Aan de rand van het moderne bedrijventerrein De Kampen-Noord in Hedel, heeft de gemeente een waterretentiegebied van ruim 4 ha groot gecreeerd als overloop gebied tussen stedelijke en landelijke omgeving. Het beheer is in april van dit jaar overgedragen aan De Capreton. Naast wateropvang krijgt De Broekheuvel hiermee ook een educatieve functie en zal het gaan fungeren als een proefpoldertje waarin de dynamiek van waterberging zichtbaar wordt gemaakt. Het is voor het eerst dat een wateropslag op een dergelijke wijze wordt getransformeerd naar een openbaar toegankelijk natuurgebied met educatieve functie.
Kinderen van basisschool De Zaaier in Hedel hebben in het verleden geld ingezameld om ‘iets voor de natuur te doen’. Van het destijds ingezamelde geld heeft De Capreton vleermuizenkasten aangeschaft. Deze hangen nu aan een vlechtwand achterin De Broekheuvel.

Datum: vrijdag 6 november 2015
Waar: Perceel naast Broekheuvelsestraat 2 in Hedel
Tijd: 11.00-12.00 uur

Programma:

Ontvangst 11.00 uur met chocolademelk en koffie

Welkom door wethouder De Vreede Onthulling informatiebord over De Broekheuvel.

Rondleiding door het gebied met Piet Nienhuis van De Capreton als excursieleider
Met vriendelijke groet
Cok van Zanten

Medewerker beleid- & werkvoorbereiding Cultuurtechniek Gemeente Maasdriel

Geplaatst in Algemeen, Geen categorie.