Open boerderijdag 2e pinksterdag

BELEEF DE BOERDERIJ in de Bommelerwaard 

Dat is:

  • leuk en leerzaam
  • genieten voor jong en oud
  • gratis toegang 

25 mei,  2e Pinksterdag,  van 10.00 – 17.00 uur

 

Op maandag 25 mei kun je bij zeven leden van De Capreton ontdekken waar je dagelijks voedsel vandaan komt. Kom kijken hoe de dieren op de boerderij leven en hoe bijvoorbeeld aardbeien, kersen en paddenstoelen groeien.

Grijp je kans om een kijkje te nemen achter de schermen van deze boerderijen, via de huifkar-route. Stap in een gratis tractorhuifkar, die bij ieder bedrijf een halte heeft. Kalfjes en biggetjes aaien, lekkere hapjes proeven, rondleidingen, pony rijden, boogschieten te paard: genoeg te beleven voor jong en oud.

Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. De kleurplaat kun je hier downloaden, mooi inkleuren en op 25 mei bij één van de deelnemende bedrijven  inleveren.

 

Beleef de Boerderij wordt georganiseerd door de deelnemende boeren en telers uit Hedel en Ammerzoden in samenwerking met de agrarische natuurvereniging De Capreton.

Zij nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op hun bedrijf om te laten zien waar onze prachtige streekproducten vandaan komen. Maak kennis met de diversiteit aan nevenactiviteiten op het platteland, zoals  een boerderijwinkel, Bed & Breakfast, ijssalon, boerengolf, kinderopvang en natuurspeeltuinen.

 

Van 10.00 – 17.00 uur bent u welkom bij:

  • Melkveehouderij en boerengolfboerderij van familie van Zeelst, Achterdijk 57, 5321 JB Hedel.

Deze boerderij is deze dag het centrale punt  en doet mee met de Campina Open Boerderijdagen. Activiteiten: rondleidingen, boerenstormbaan, zuivelterras, workshop kaas maken, koe melken, melkbus heffen, foto shot, schminken  enz. Hoogtepunt is om 12.00 uur “Dansende Koeien”:  na de  winterperiode gaan de koeien voor het eerst weer de wei in. Verder is er een expositie van prachtige inspirerende kunstwerken van Nel Tijsen en Liesbeth Serlie te zien:  “Tussen kunst en koeien”. We laten u meegenieten van heerlijke zuivelproducten en de gehele dag  zal worden opgeluisterd met muziek van diverse dweilorkesten en koren.

 

  • IJsboerderij “De Schoonheuvel” van Arjan en Nicolien van Zeelst, Veldweg 55, 5321 JD Hedel

Activiteiten: bezichtiging nieuwe melkrobot, koeienspringkussen, ijs proeven in de ijssalon, bedrijfsfilm “van melk tot ijs” bekijken, demonstratie paramotorvliegen.

 

  • Kinderopvang “De Vrijbuiter” van Mathé en Lilian van Goch, Achterdijk 10, 5321 JB Hedel: Spelen, ontdekken en beleven op een échte boerderij!

 

  • Biologisch varkensbedrijf van Andries en Janny van den Bogert, Mezenweg 11, 5321 JR Hedel

Hier krijg je  een rondleiding door de stallen, de boer en medewerkers vertellen alles over een biologisch varkensleven en je mag een biggetje knuffelen. Je kunt proeven van heerlijke worst van eigen varkens en een broodje bioburger kopen om Team Maasdriel voor Alpe d’Huzes te steunen.                                                                                                                      

 

  • Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard van Marti van den Bogert en Willem van den Berg, Middelingenseweg 51, 5321 JH Hedel

Bij de Sterregaard worden allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd zoals een proeverij, rondleidingen, demonstratie boogschieten te paard. Kinderen mogen pony rijden, en zelf boogschieten uitproberen vanaf de pony. De Boerderijwinkel is uiteraard open voor allerlei heerlijke biologische producten. De huisimker Hayo Velthuis geeft uitleg bij de bijenvolken. Er komt een pottenbakker, die fraaie potten maakt op zijn draaischijf. Bij mooi weer neem je op het terras een cappuccino of thee met een appeltaartje. Bij slecht weer kun je heerlijk binnen zitten in de boerderijwinkel.

 

  • Champignonkwekerijen “De Hopwaag” van Bert van Geffen en Han en Margot van Hemert en Hoppies.nl natuurspeeltuin, Zandweg 17, 5324 JN Ammerzoden

Er is  een proeverij opgesteld waar de bezoekers  lekkere hapjes  kunnen proeven   In Hoppie’s  Dooltuinen kunnen de kids en ouders zich vermaken in de natuurspeeltuin. Het terras is geopend en voor de kinderen is er een animatie team aanwezig , dat de kinderen (en eventueel ouders) gaat vermaken !

 

  • Van Uitert Aardbeien van Joost en Mariska van Uitert, Wordragensestraat 13A,

5324 JL Ammerzoden

Bezoekers kunnen zien hoe de aardbeien in de kas en buiten op de stellingen groeien,  een imker geeft uitleg over het houden van bijen, er is een springkussen en je kunt er aardbeien en lekkere broodjes kopen.

 

 

 

Geplaatst in Algemeen, Geen categorie.