Jack van Dongen heeft het 1e kievitsei van 2020 gevonden!

Vandaag , 2 maart 2020, heeft Jack van Dongen, enthousiaste vrijwilliger van de werkgroep weidevogelbescherming van De Capreton, het 1e kievitsei van Nederland gevonden. Dit is de tweede keer in tien jaar tijd dat het eerste ei in de Bommelerwaard is gevonden. In 2014 is op 5 maart het 1e kievitsei gevonden in Delwijnen.


Jack heeft het kievitsei gevonden in een maisperceel in Bruchem, in een nestje van 2 eieren. En daarmee is het weidevogelseizoen van 2020 van start gegaan. Vanaf nu tot half juni gaan de vrijwilligers op zoek naar nesten van de kievit, tureluur, grutto, scholekster en andere weidevogels om de nesten te markeren. De markeringen maken het de boer mogelijk om rekening met de nesten te houden. Tijdens werkzaamheden kan men om een nest heen te maaien of een nest kan verplaatst worden om weidevogels een kans om de eieren uit te broeden.
Heb je ook interesse om aan te sluiten als weidevogelvrijwilliger, dan kan dat. Je kunt je aanmelden via het mailadres weidevogelbescherming@capreton.nl


We willen Jack van Dongen feliciteren met deze mooie vondst!

Geplaatst in Algemeen, Geen categorie.