Insectvriendelijke perken in de Bommelerwaard

Insectvriendelijke perken in de Bommelerwaard
De Capreton en De Fruitmotor slaan handen ineen voor meer ‘Bloemrijken’

De Capreton, de agrarische natuurvereniging van de Bommelerwaard, gaat zich sterk maken voor het aanleggen van zogenaamde Bloemrijken in de Bommelerwaard. Een Bloemrijk is een bloemrijke plek voor wilde bijen en andere insecten, die aangelegd en onderhouden wordt door inwoners die zich in willen zetten voor meer biodiversiteit. Met het inrichten van een Bloemrijk creëer je een ‘biodiversiteits-hotspot’ die bijdraagt aan de ecologische structuur in de hele Bommelerwaard.

Bloemrijken is gestart als deelproject onder het programma ‘Gonzend Rivierenland’.De Fruitmotor werkt in Gonzend Rivierenland samen met vele partijen om het leefgebied van wilde bijen en andere dieren te versterken en te verbinden. Ook de acht gemeenten in Regio Rivierenland, waaronder Zaltbommel en Maasdriel, werken mee.

Doe mee!

Om meer Bloemrijken in de Bommelerwaard te stimuleren zal vanuit De Capreton en de Fruitmotor zowel opstartadvies als financiële ondersteuning geboden worden. In 2024 is er de mogelijkheid voor vier dorpen in de Bommelerwaard om hiervan gebruik te maken.

De natuurvereniging roept vooral dorpsraden en reeds bestaande vrijwilligersorganisaties in de dorpen op deze uitdaging aan te gaan. Het maakt je eigen dorp mooier, duurzamer en het zorgt voor leuk contact tussen de inwoners. Tijdens een speciale bijeenkomst op maandag 18 maart 2024 zal gedetailleerde toelichting gegeven worden hoe een Bloemrijk op te starten, bijvoorbeeld hoe vind je een geschikt perceel(tje) en wat zijn de voorwaarden om voor de subsidie in aanmerking te komen.

Tijd: 19.30 uur inloop, start 20.00 uur; 

Locatie: Boerengolf Hedel, Achterdijk 57, 5321 JB Hedel

Aanmelden: via deze link

Meer informatie

Meer informatie over Bloemrijken vind je ook op de website Gonzend.nl.

Vragen over de bijeenkomst? Stuur een email aan: communicatie@capreton.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bedrag uit de coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage van de coöperatieve Rabobank.

Geplaatst in Algemeen, Geen categorie.