Beleef de boerderij!

 

BELEEF DE BOERDERIJ:  een leuk en educatief dagje uit!

 

5 juni,  2e Pinksterdag,  van 10.00 – 17.00 uur

 

Op maandag 5 juni  stellen vijf  agrarische leden van De Capreton de deuren van hun bedrijf open voor iedereen die geïnteresseerd is in het boerenleven. Deze enthousiaste ondernemers laten met trots zien wat er dagelijks moet gebeuren om lekker, verantwoord en veilig voedsel voor op uw bord te produceren.

Maak kennis met onze varkens, koeien en kalfjes, zie hoe champignons en ijs geproduceerd worden en neem een kijkje in het prachtige nieuwe gebouw van kinderopvang De Vrijbuiter.

De  gratis tractorhuifkar neemt je mee op de route langs alle bedrijven. Stap uit waar je wilt, om kalfjes en biggetjes te aaien, lekkere hapjes te proeven of een rondleiding te volgen. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten, zoals springkussen, schminken en leuke en leerzame spelletjes.

Voor de schoolkinderen in de Bommelerwaard en omgeving is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen.

De  kleurplaat kun je hier downloaden en op 5 juni bij ieder bedrijf inleveren.

“Beleef de Boerderij”  wordt georganiseerd door de deelnemende boeren en telers uit Hedel en Ammerzoden in samenwerking met de agrarische natuurvereniging  De Capreton. Zij nodigen je van harte uit om hun bedrijf te bezoeken om zo de moderne agrarische sector en de diversiteit aan nevenactiviteiten op het Bommelerwaardse platteland te leren kennen, zoals een ijssalon, boerengolf, kinderopvang, educatief centrum en natuurspeeltuin.

 

Van 10.00 – 17.00 uur ben je welkom bij:

 • Melkveehouderij en boerengolfboerderij van familie van Zeelst, Achterdijk 57, 5321 JB Hedel.

Deze boerderij is het centrale punt  en doet mee met de Campina Open Boerderijdagen. Op het terrein staan diverse kramen en er zijn tal van activiteiten.

De boerderij staat dit jaar in het teken van beleving. Een boerenmeerkamp voor de kinderen, proeven van de allerlekkerste zuivelproducten, rondleidingen, muziek en gezelligheid  en als hoogtepunt de introductie van “Mijn KaasKoe”,  waar onze gasten op deze dag zich kunnen verbinden met onze koeien die in de KaasKoe arena zich gaan presenteren aan het publiek.

 

 • Kinderopvang “De Vrijbuiter” van Mathé en Lilian van Goch, Achterdijk 10, 5321 JB Hedel:

Spelen, ontdekken en beleven op een échte boerderij! Neem een kijkje in het geheel nieuwe gebouw van het kinderdagverblijf en de nieuw aangelegde buitenruimte. Natuurlijk ben je ook welkom bij de koeien en de kalfjes!

 

 • IJsboerderij en melkveehouderij “De Schoonheuvel” van Arjan en Nicolien van Zeelst, Veldweg 55, 5321 JD Hedel

Op deze boerderij kun je kalfjes knuffelen, kijken hoe koeien worden gemolken met de melkrobot, je laten schminken en je uitleven op het springkussen of in de zandbak. Je kunt genieten van het ambachtelijke boerenijs dat Nicolien en Arjan zelf  maken van de melk van hun eigen koeien. Op de bedrijfsfilm “Van melk tot ijs” kun je precies zien hoe dat in zijn werk gaat.

 

 • Biologisch varkensbedrijf van Andries en Janny van den Bogert, Mezenweg 11, 5321 JR Hedel

Hoe verloopt het leven van een biologisch varken? Andries en Janny, hun kinderen en  medewerkers vertellen er alles over tijdens de rondleiding over het bedrijf.  En natuurlijk mag je een biggetje aaien. Je kunt proeven van heerlijke worst van eigen varkens en met het kopen van een broodje bioburger steun je Team Maasdriel voor Alpe d’Huzes/KWF. Een educatief varkensspel, op een tractor of shovel zitten, skelteren, korfballen: het kan allemaal.

 

 • Champignonkwekerijen “De Hopwaag” van Han en Margot van Hemert en Hoppie’s Educatief Centrum/Natuurspeeltuin, Zandweg 17, 5324 JN Ammerzoden

Hier staat alles in het teken van zien, beleven, proeven, genieten en doen. Je kunt een kijkje nemen in de champignoncellen om te zien hoe champignons groeien van begin- tot eindstadium en hoe ze geoogst worden. Han en Hannes vertellen er alles over en staan klaar om jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast is er voor groot en klein van alles te beleven in Hoppies educatieve centrum: Belle Fleur schminkt kinderen en maakt leuke creaties van ballonnen en je kunt lekker buiten spelen. In de keuken van Hoppies kun je op verschillende tijden deelnemen aan een mini kookworkshop door Marjan, met uiteraard champignons. Vanaf 12 uur zorgen muziek en dans voor een vrolijke noot.

 

 

De toegang tot de boerderijen is gratis.

Tussen de bedrijven rijden huifkarren heen en weer.

Maak je gebruik van eigen vervoer, dan zijn er op alle bedrijven kaartjes met een plattegrond beschikbaar.

 

 

 “Kom Kijken en Win” Prijsvraag

 

Nagenieten van deze bijzondere dag? Neem dan deel aan de “Kom Kijken en Win” prijsvraag.

 • Bezoek minimaal 3 boerderijen, vraag om een deelnamekaart, vul deze in en lever in bij één van de deelnemende bedrijven.
 • Deelnemers met 3 goede antwoorden maken kans op een mooie prijs, beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven.

Prijzen:

 • Hoofdprijs: een compleet boerengolfarrangement voor 6 personen bij Boerengolfboerderij van Zeelst te Hedel ter waarde van 75 euro
 • Een cadeaubon van kinderspeelparadijs Kids Castle voor 2 kinderen en 2 volwassenen
 • Een cadeaubon van De Schoonheuvel voor de huur van een 3-persoons kano voor een tocht van 7 km met iets lekkers voor onderweg
 • Een biologisch varkensvleespakket met o.a. een filetrollade
 • Een arrangement voor Hoppies speeltuinen.

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Algemeen, Geen categorie.