Evenementen

Beleef de Boerderij 2022

LET OP!

Door de vele regen van vandaag (5 juni) is het NIET mogelijk om op de weilanden bij onze bedrijven te parkeren. Bij Boerengolf Hedel (Achterdijk 57, Hedel), Kinderopvang de Vrijbuiter (Achterdijk 10, Hedel) en IJsboerderij de Schoonheuvel (Veldweg 55, Hedel) kan er in verband met gevaarlijke situaties ook NIET langs de weg geparkeerd worden.

Als alternatief kan er geparkeerd worden op onze centrale parkeerplek (Lange Weisteeg 3, 5324JH Ammerzoden). Vanuit deze locatie rijdt vervoer langs de diverse bedrijven waar GRATIS gebruik van gemaakt kan worden.

Bij de Biologische varkensboerderij (Mezenweg 11, Hedel) kan beperkt op de Mezenweg geparkeerd worden (NIET op de Hooiweg). Wanneer deze plek vol is wordt u verzocht om op de centrale parkeerplaats te parkeren.

Helaas moet Hopland haar activiteiten verplaatsen vanwege de zware regenval. De activiteiten van Hopland vinden plaats bij Boerengolf Hedel (Achterdijk 57, Hedel). Bij Hopland op de locatie in Well vinden dus GEEN activiteiten plaats.

Wij vinden het jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar hopen U op deze manier tegemoet te kunnen komen. Helaas hebben wij geen invloed op de weersomstandigheden. Dank voor U begrip.

Beleef de Boerderij 2022

Tweede Pinksterdag, 6 juni 2022 10:00-17:00u

Leuk dat je bij Beleef de boerderij Bommelerwaard bent! Wist je dat we dit evenement voor het tiende jaar organiseren?! Vandaag kun jij genieten van alles op en rondom onze boerderijen en lekker knuffelen met onze dieren! Stel vooral al je vragen over het leven op de boerderij aan onze boeren!

Tijdens de open dag rijden er twee oude schoolbussen rond die je van de ene boerderij naar de andere boerderij kunnen brengen! Let op: de schoolbussen rijden tot 16:30u. Hieronder vind je een overzicht van de deelnemende bedrijven, heel veel plezier!

Tip: Voeg een snelkoppeling naar deze link toe op je smartphone, zo heb je de hele dag alle informatie op zak! In de video hieronder leggen we je uit hoe je dat doet 🙂

 

IJsboerderij “De Schoonheuvel”

Klik hier om te navigeren naar Veldweg 55 ,Hedel

Op onze ijsboerderij geven wij iedere anderhalf uur een ijsdemonstratie en kun je zien hoe wij onze ambachtelijke ijsjes van o.a. onze eigen koemelk maken! Neem een kijkje bij ons op de boerderij en ontdek de koeien en kalfjes, kom te weten hoe onze koeien automatisch in onze melkrobot gemolken worden. Stel al je vragen aan onze boeren! Geniet op ons terras van een ijsje of een drankje en kom gezellig spelen op ons springkussen of in de zandbak! We zien jullie graag! Groetjes Familie van Zeelst

Kinderopvang “De Vrijbuiter”

Klik hier om te navigeren naar Achterdijk 10, Hedel

Op onze boerderij kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de kinderopvangtuinen. Op de boerderij kun je een kijkje nemen bij onze onlangs nieuw geplaatste melkrobot en zien hoe onze koeien worden gemolken. Op het parkeerterrein van het kinderdagverblijf is een melktap waaruit je zelf verse melk kunt tappen van onze koeien. Ook kun je in de boerderij automaat die naast de melktap staat heerlijke fruitsappen kopen. Judith van Susante, van “Markeer je gevoelens” coaching met paarden en ponypower voor kids is ook aanwezig. Met haar paarden geeft zij uitleg over coaching met paarden voor kinderen en volwassenen.

Mijn Kaaskoe boerderij

Klik hier om te navigeren naar Achterdijk 57, Hedel

Wij stellen onze kaaskoe boerderij graag weer aan jullie tentoon! Onze kaaskoetjes staan te trappelen om jullie te mogen begroeten. Op het kaaskoeplein valt van alles te beleven en ook kun je vandaag allerlei lekkere zuivel producten van Friesland Campina proeven. Heb je soms een zieke knuffel? Neem deze dan vooral mee, want ook dierendokter Sander is de hele dag aanwezig. Verder is er voor de kleintjes een heuse storm baan, waar je kunt laten zien hoe stoer jij wel niet bent en win hiermee een stoere medaille!

Biologisch varkensbedrijf van den Bogert

Klik hier om te navigeren naar Mezenweg 11 Hedel

Bij ons op de boerderij kun je een rondje door de stallen doen. Ontdek de stallen en de weides langs de varkens van klein tot groot! Ook vertellen we je veel over het verzorgen en houden van de varkens. Kom biggetjes aaien, de strotoren beklimmen of kruip achter het stuur van een (stilstaande) tractor of shovel. Doe ook mee met een leuke speurtocht en maak kans op een leuk prijsje! Verder kun je op ons bedrijf gratis koffie, thee of sap krijgen, biologische vleeswaren proeven. Daarnaast verkopen wij rookworst, knoflookworstjes en broodje bio burger en gaat de opbrengst naar een goed doel!

Hopkwekerij “Het Hopland”

Klik hier om te navigeren naar Bernseweg tussen de Weigraaf en het Heust (Well)

Bij ons op de hopkwekerij geven wij ieder kwartier een rondleiding over het bedrijf. Kun je jezelf laten schminken en kun je meedoen aan een speurtocht samen met de allerleukste ecoloog van Nederland! Ook kun je bij ons genieten van overheerlijke gebakjes, welke zijn gemaakt van ingrediënten die op het hopveld aanwezig zijn en neem deel aan een proeverijtje! Verder zijn onze producten deze dag ook te koop.

Bestand:Facebook logo (square).png - WikipediaVolg je ons ook al op Facebook? Deel jouw momenten van vandaag hier vooral op!