Werkbezoek Provinciale Staten aan plas dras gebied Bruchem

Afgelopen woensdag 23 mei waren leden van de provinciale cie. ruimtelijke ordening etc. te gast bij de Capreton.
Het betrof een werkbezoek om de effecten van de extra provinciale maatregelen ihkv het actieplan akker –en weidevogels te monitoren . Het plas dras gebied in Bruchem van Ernst van der Schans is aangelegd uit de gelden van dit actieplan.
Naast leden van prov. Staten waren o.a. Collectieven Rivierenland, SLG, LTO,Waterschap te gast . Vanuit de Capreton waren veldcoördinator Theo van Goch, secretaris Jo Penders ,coördinator vrijwilligers Gerard Roeling en Ernst van der Schans als eigenaar van het plas dras gebied aanwezig.
Het was een zeer geslaagd bezoek waarin de prov. Statenleden hun vele vragen kregen beantwoord door Jos van Maanen ,voorzitter van het Collectief Rivierenland ,Theo van Goch als veldcoördinator (mede)verantwoordelijk voor de aanleg van het plas dras gebied, Gerard Roeling mbt resultaten weidevogels in het gebied en Ernst van der Schans als deelnemer in deze regeling plas dras.
Na ontvangst bij Bert van Zeelst werd het gezelschap per huifkar vervoerd naar het plas dras gebied alwaar met telescopen het veld werd verkend en toelichting werd gegeven door de Capreton vertegenwoordigers. Ondanks het wat druilerige weer verliep dit prima. Vervolgens werd na terugkeer bij Bert van Zeelst genoten van een voedzame lunch en lezingen mbt het actieplan akker- en weidevogels alsmede de resultaten van de monitoring .
Bijgaand een foto impressie van de ochtend.

Geplaatst in Algemeen, Weidevogels.